Krydda smart!

Hur vill du smaksätta? I vårt sortiment från Knorr Professional hittar du alltifrån intensivt smaksatta kryddpastor med färska hackade örter i olja, till torra kryddor, färdiga kryddmixer och kryddpuréer som ger både varma och kalla rätter en smak av färska örter.

Lins- & böngryta

I den här lins- och böngrytan använder vi två av våra smidiga kryddpuréer från Knorr Professional för massor av härlig smak av vitlök och rökt chili. 

Till 10 personer

  • 340 g lök, tärnad
  • 50 g rapsolja
  • 4 g rökt paprikapulver
  • 4 g kanel, malen
  • 2 g svartpeppar, grovmald
  • 200 g paprika, röd strimlad
  • 10 g Knorr Professional Vitlök kryddpuré
  • 6 g Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré
  • 200 g linser, röda, kokta
  • 800 g svarta bönor, burk, avrunnen vikt!
  • 890 g Knorr Tomatino
  • 20 g persilja, färsk
  • 50 g Knorr Grönsaksfond, koncentrerad
  • 2 st lagerblad

Skyr-yoghurt

  • 800 g skyr
  • 300 g getost
  • 4 g salt
  • 4 g svartpeppar, grovmald

Gör så här: 

Fräs löken mjuk i olja 5 minuter på medelvärme, tills löken börjar få färg. Sänk värmen till låg och tillsätt paprika, peppar, rökt paprikapulver och kanel. 

Rör ner Knorr Professional Vitlök kryddpuré och Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré. Fräs i ytterligare någon minut och rör hela tiden. 

Tillsätt Knorr Tomatino, Knorr Grönsaksfond, lagerblad och persilja. Koka upp, sänk värmen och sjud på låg värme ca 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum. 

Avsluta med kokta bönor och linser, och spä på med vatten om det behövs.

Ingefära kryddpuré

Ingefära kryddpuré

KNORR Professional

Ingefära kryddpuré

Art.nr: 19743101

GTIN: 08722700482130

Knorr Professional Ingefära Kryddpuré är en perfekt smaksättning i dressingar, marinader, wok- och nudelrätter, soppor och vinägretter. Kryddpuré är ett enkelt sätt att addera extra smak direkt och kan dessutom tillsättas när som helst under tillberedning i både varm och kall matlagning.

Rökt Chili kryddpuré

Rökt Chili kryddpuré

KNORR Professional

Rökt Chili kryddpuré

Art.nr: 26182701

GTIN: 08712566164790

Knorr Professional Rökt Chilipuré är en perfekt smaksättning i grytor, varma sås, soppor, krämiga dressingar samt marinader och vinägretter. Kryddpuré är ett enkelt sätt att addera extra smak direkt och kan dessutom tillsättas när som helst under matlagningen

Timjan, kryddpasta

Timjan, kryddpasta

Knorr

Timjan, kryddpasta

Art.nr: 30618

GTIN: 05719642306184

En intensivt smaksatt kryddpasta med färsk timjan, utvecklad speciellt för det professionella köket. Knorr Kryddpasta Timjan är aromatisk och fyllig i smaken och passar därför utmärkt som smaksättning i skysås, soppor, spreads, grytor, kalla dressingar, majonnäsbaserade kalla såser och marinader.

Basilika kryddpasta

Basilika kryddpasta

Knorr

Basilika kryddpasta

Art.nr: 30624

GTIN: 05719642306245

En intensivt smaksatt kryddpasta med färsk hackad basilika i olja, utvecklad speciellt för det professionella köket. Knorr Kryddpasta Basilika är både fyllig och rund i smaken, passar därför utmärkt som smaksättning i varm matlagning, spreads, dressingar, majonnäsbaserade kalla såser och marinader.

Vitlök kryddpuré

Vitlök kryddpuré

KNORR Professional

Vitlök kryddpuré

Art.nr: 16704301

GTIN: 08722700483236

Knorr Professional Vitlök Kryddpuré är en perfekt smaksättning i grytor och varma såser, soppor, krämiga dressingar, spreads, majonnäsbaserade kalla såser samt marinader och vinägretter. Kryddpuré är ett enkelt sätt att addera extra smak direkt och kan dessutom tillsättas när som helst under matlagn...

Bouquet de Provence, kryddpasta

Bouquet de Provence, kryddpasta

Knorr

Bouquet de Provence, kryddpasta

Art.nr: 311258

GTIN: 05719642306214

En intensivt smaksatt kryddpasta med färsk hackad mejram, timjan, basilika och rosmarin i olja, utvecklad speciellt för det professionella köket. Knorr Kryddpasta Bouquet de Provence är aromatisk och rund i smaken och passar därför utmärkt som smaksättning i varm matlagning, spreads, kalla dressinga...

Om Unilever Food Solutions Sverige

Vi kan storköks- och restaurangmarknaden. Hos oss på Unilever Food Solutions hittar kockar ett brett utbud av smaksättare och tidsbesparande produkter men också lönsamma menyer, inspiration och trendspaningar. I vårt sortiment hittar du både våra uppskattade ready to use-fonder från Knorr Professional, krämiga klassiker från HELLMANN’S och spännande växtbaserade nyheter från The Vegetarian Butcher. Smaklig spis önskar vi dig och dina gäster!

Kontakt

Unilever Food Solutions Sverige
Postboks 706
DK-2770 Kastrup
Tel: 08-619 95 00