Sveriges mest sålda russin!

Saltå Kvarns ekologiska, soltorkade russin kommer från saftiga, ljusa och kärnfria druvor med tunt skal. Druvor som är särskilt lämpade att torka till russin. När druvorna mognat skördas de för hand för att sedan torka i solen. Den varma solen ger druvorna en perfekt konsistens, samtidigt som arom och sötma får tid att utvecklas.

Saltå Kvarns russin är av sorten Sultan och odlas i västra Turkiet, hjärtat för de ekologiska druvodlingarna. Våra russin passar utmärkt till mellanmål, att blanda i gröt och müsli eller i bröd och kakor. Du finner dem i förpackningar om 1 kg, 500 g, 250 g, 4×42 g samt 6×14 g.

*Sveriges mest sålda russin (500 g) enligt Nielsen rullande helår v 28, 2023, värde och volym.

Osvavlade

Saltå Kvarns russin är inte bara ekologiska och KRAV-märkta, de är även osvavlade, precis som all vår torkade frukt. Det innebär att man inte gasat frukten med konserveringsmedlet svaveldioxid, E220.

Våra russin gör gott på plats

Genom projektet Happy Village- som drivs lokalt gör våra russin gott på plats. Det är ett projekt som med experthjälp och annat stöd hjälper hela byar att gemensamt ställa om till ekologisk odling. Man gör också viktiga insatser för att förbättra levnadsstandard och arbetsvillkor för människorna som arbetar med odling och skörd.

Genom att hela byar ställer om till ekologisk odling undviker man risken att ekologiska odlingar kontamineras av kemiska bekämpningsmedel från konventionell odling i samma område. De förbättringar av levnadsstandard och arbetsförhållanden som Happy Village-projektet arbetar med kan exempelvis handla om att förbättra vattenförsörjningen i en by och att bygga ordentliga bostäder för gästarbetare och deras familjer.

För surrande humlor och bin

När du väljer Saltå Kvarns russin hjälper du till att begränsa användningen av kemikalier vilket gör att pollinerande insekter, fåglar och växter kan frodas i landskapen. Våra odlare gynnar istället nyttoinsekter och använder gallring för att hindra skadedjur på fälten. Genom att vi är noga med våra odlingsmetoder och fler väljer ekologiskt, kan maten bli nyckeln till en friskare planet med friskare människor..

Tips

Inspiration och tips på hur du använder våra russin hittar du här, https://www.saltakvarn.se/recept/ genom att söka på russin i sökfältet.

Russin KRAV

Russin KRAV

SALTÅ KVARN

Russin KRAV

Art.nr: 5018-K

GTIN: 07317731501809

Saltå Kvarns ekologiska russin kommer från saftiga, ljusa och kärnfria druvor med tunt skal. Druvor som är särskilt lämpade att torka till russin. När druvorna mognat skördas de för hand för att sedan torkas i solen. Den varma solen ger druvorna en perfekt konsistens, samtidigt som arom och sötma få...

Russin 4-pack KRAV

Russin 4-pack KRAV

SALTÅ KVARN

Russin 4-pack KRAV

Art.nr: 5034-K

GTIN: 07317731503407

Saltå Kvarns ekologiska russin kommer från saftiga, ljusa och kärnfria druvor med tunt skal. Druvor som är särskilt lämpade att torka till russin. När druvorna mognat skördas de för hand för att sedan torkas i solen. Den varma solen ger druvorna en perfekt konsistens, samtidigt som arom och sötma f...

Russin minipack

Russin minipack

SALTÅ KVARN

Russin minipack

Art.nr: 5017-K

GTIN: 07317731501700

Saltå Kvarns ekologiska russin i behändig minipack. Sex små askar som passar utmärkt till barnen. Perfekt mellanmål att ha med i väskan eller på utflykten! Saltå Kvarns russin är soltorkade och osvavlade, vilket gör dem extra söta och aromatiska.

Russin KRAV

Russin KRAV

SALTÅ KVARN

Russin KRAV

Art.nr: 5019-K

GTIN: 07317731501908

Saltå Kvarns sultanrussin kommer från en ljus druva med fin sötma. Druvorna odlas i västra Turkiet, hjärtat för de ekologiska druvodlingarna. Russinen är soltorkade och osvavlade, vilket gör dem extra söta och aromatiska. De passar utmärkt till mellanmål, att blanda i gröt och müsli eller i bröd och...

Russin KRAV

Russin KRAV

SALTÅ KVARN

Russin KRAV

Art.nr: 5012-K

GTIN: 07317731501205

Saltå Kvarns ekologiska, soltorkade russin kommer från saftiga, ljusa och kärnfria druvor med tunt skal. Druvor som är särskilt lämpade att torka till russin. När druvorna mognat sköras de för hand för att sedan torka i solen. Den varma solen ger druvorna en perfekt konsistens, samtidigt som arom ...

Om Saltå Kvarn AB

Saltå Kvarn startade redan 1964 och var först med ekologiska produkter i Sverige. Då som nu tror vi på den goda maten, på att det vi äter ska smaka gott, vara hälsosamt och bidra till en planet i balans.

Kontakt

Saltå Kvarn AB
Saltå
153 91 Järna
Tel: 08-551 508 00