Årets Dagligvara 2022 är FINN CRISP Snacks Creamy Ranch från Lantmännen Cerealia!

Vinnare av Årets Dagligvara 2022 är FINN CRISP Snacks Creamy Ranch från Lantmännen Cerealia för en lyckad lansering och produktutveckling samt hur produkten driver tillväxten i hela sin kategori. ”Det känns otroligt roligt att bidra till att fler svenska konsumenter får i sig mer fullkorn genom att snacks:a gott” säger Helena Fridström, Lantmännen Cerealia.

Priset Årets Dagligvara som delats ut för sextonde året i rad tilldelas FINN CRISP snacks – Creamy Ranch – från Lantmännen Cerealia. Priset delas ut av branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel och syftar till att uppmärksamma framgångsrika lanseringar och samtidigt inspirera branschens aktörer till vidare innovation och produktutveckling.

– När ett välkänt knäckebröd lika självklart flyttar in på fredagsmyset, som vid festliga tillfällen eller på språng som mellanmål är succén ett faktum. Försäljningsdata visar att smaksatta knäckekex av råg och med mindre fett var något konsumenterna väntat på, säger Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel som står bakom priset.

Förutom äran kommer dagligvaruhandelns aktörer att ge den vinnande produkten omfattande exponering i de egna kanalerna. Dessutom får vinnaren 400 000 kronor att använda hos samarbetspartnern NielsenIQ.

– Vi är fantastiskt glada över att Lantmännen Cerealias produkt FINN CRISP Snacks blivit utsett till Årets Dagligvara. Vi är stolta över att vi har bidragit till att utveckla ett nytt segment och vill rikta ett stort tack till våra kunder för ett gott samarbete och till teamet på Lantmännen Cerealia som har genomfört en fantastisk lansering, säger Helena Fridström, Marketing & Portfolio Director Pasta & Crisp, Lantmännen Cerealia.

– Dessutom känns det otroligt roligt att bidra till att fler svenska konsumenter får i sig mer fullkorn genom att snacks:a gott, fortsätter Helena.

Snacks Creamy Ranch

Snacks Creamy Ranch

Finn Crisp

Snacks Creamy Ranch

Art.nr: 103613

GTIN: 07310130010750

Rye Snacks Ranch är bakade med 100% fullkornsråg, solrosolja och toppade med kryddor. De innehåller 60% mindre fett jämfört med vanliga potatischips och perfekta till fredagsmyset, festliga tillfällen med familj och vänner, som mellanmål, med eller utan dipp eller varför inte på språng!

Om Lantmännen Cerealia

På Lantmännen Cerealia utvecklar, producerar och marknadsför vi spannmålsbaserade produkter som mjöl, havregryn, müsli, pasta, pannkakor samt färdiglagade rätter, knäckebröd, bönor, linser och vegetariska komponenter. Försäljning sker till nordiska konsumenter under välkända varumärken som Kungsörnen, AMO, Regal, AXA, START!, Sopps, Finn Crisp, GoGreen och Gooh samt till flera av nordens största bagerier, restauranger och storhushåll. Vi är en del av Lantmännen och ägs av 19 000 svenska bönder. Det gör att vi har koll på hela värdekedjan, från jord till bord

Kontakt

Lantmännen Cerealia
Sankt Göransgatan 160 A. Box 301 92
102 25 Stockholm
Tel: 08-519 787 00