Spröd VÄSTERHAVS rödspätta från Royal Greenland

Nyhet bild

Royal Greenland lanserar nu en spröd nyhet: VÄSTERHAVS rödspätta. VÄSTERHAVS rödspätta är rödspättafiléer av högsta kvalitet med en klassisk, grov panering som ger dem ett hemlagat utseende.

VÄSTERHAVS rödspätta är namnet på Royal Greenlands senaste tillskott av panerad fisk. Som namnet antyder fångas fiskarna i Västerhavet, varefter de levereras till de välkända, klassiska danska fiskebyarna Hvidesande, Thorsminde, Thyborøn, Hirtshals och Hanstholm.


VÄSTERHAVS rödspätta är särskilt framtagen för det professionella köket, där hög kvalitet och hantverk står i centrum. Rödspättan fångas i säsong när kvaliteten är som bäst och fisken har en frisk, fyllig och rund smak. Därefter paneras den med en klassisk panering av ägg och grovt veteströbröd. Det grova ströbrödet ger rödspättafiléerna ett hemlagat utseende. Den särskilda paneringen gör också att filéerna blir extra spröda – en sprödhet som håller och gör dem extra lämpliga för mat på språng, t.ex. danska stjärnskott, smörrebröd och liknande.


Rödspättan kommer från hållbart och miljövänligt fiske och är därmed MSC-certifierad. Som med all fisk från Royal Greenland är rödspättan inte fångad med bomtrål, vilket är en fångstmetod som anses vara skadlig för havsbotten.


VÄSTERHAVS rödspätta finns i två olika storlekar (70–100 g och 100–130 g) och levereras i kartonger om 4,5 kg. Båda består av 70 % fisk och enbart 30 % panering. De tillagas enkelt och snabbt direkt från frysen i en fritös eller förvärmd stekpanna.


Kontakta Royal Greenland om du vill ha mer information.


Få mer inspiration i videon här: https://vimeo.com/451037709


Recept

Publicerad av: Royal Greenland

Kontaktpersoner

  • Kontaktperson Helene Jartsell Key Account Manager - Foodservice +46 70 306 6116
  • Kontaktperson Lena Frankoni Account Manager - Foodservice +46 70 028 3989
  • Kontaktperson Camilla Kadziolka Anbudsansvarig +46 040-237880

Om Royal Greenland Sverige

Royal Greenland är ett vertikalt integrerat företag med en mängd kompetenser, kulturer, kunnande och samlad erfarenhet till sitt förfogande. Royal Greenland erbjuder vildfångade fisk- och skaldjursprodukter från Nordatlanten och Norra ishavet till konsumenter runt om i världen.

Royal Greenland Sverige

Kontakt

Royal Greenland Sverige
Jägersrovägen 151C
213 75 Malmö

http://www.royalgreenland.se/Default.aspx
customerservicesweden@royalgreenland.com