PANERADE FISKFILÉER AV PLATTFISK (GULSKÄDDA)

PANERADE FISKFILÉER AV PLATTFISK (GULSKÄDDA)

Royal Greenland erbjuder ett sortiment av panerade fiskfiléer av plattfisk, gulskädda. Den är en ny plattfisk i vårt sortiment som kan användas som ett utmärkt alternativ till rödspätta.

Gulskäddan (Limanda ferruginea) är en plattfisk som på många sätt påminner om rödspättan både till smak och utseende. Den har en fantastisk mjuk, fyllig och rund smak samt en fin och saftig konsistens. Därför kan gulskäddan med fördel användas som ett mycket bra alternativ till just rödspätta.

Vår gulskädda fångas i havet utanför Kanadas kust, där fisket är MSC-certifierat som hållbart och miljövänligt. Detta är en plattfisk med hög proteinhalt och låg fetthalt vilket gör den till ett nyttigt och närande fiskalternativ att servera.

I sortimentet, som lanseras i början av februari, kan du få tre olika produkter.

  • Färdigstekt panerad fiskfilé av plattfisk (gulskädda), 100–130 g
  • Förstekt panerad fiskfilé av plattfisk (gulskädda), dubbel, 130–160 g
  • Ej förstekt panerad fiskfilé av plattfisk (gulskädda), 100–130 g

Samtliga tre produkter är förpackade i kartonger om 5 kg och har en fiskandel på 60 %. De är vidare även märkta med Royal Greenlands märke Clean Label som betyder att de är tillverkade av vanliga ingredienser utan konstgjorda tillsatser.

Använd gulskäddan som ett läckert alternativ till rödspätta

De färdigstekta panerade plattfiskarna kan användas direkt från frysen. De behöver bara tinas så är de redo att servera. De smakar också väldigt gott värmda direkt från frysen i ca 9 minuter på 230 °C. Förstekt plattfisk kan tillagas i ugnen direkt från frysen, medan den ej förstekta plattfisken ska tillagas i panna eller fritös.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Camilla Kadziolka

Anbudsansvarig
+46 040-237880
Skicka e-post
Kontaktperson

Patrik Eklund

Regional Account Manager, Foodservice
+46 70 370 1140
Skicka e-post
Kontaktperson

Roger Hakansson

Sales Manager - Foodservice
+46 702 608 404
Skicka e-post
Kontaktperson

Annika Svansten

Key Account Manager - Foodservice
+46 763 152 174
Skicka e-post

Om Royal Greenland Sweden AB

Royal Greenland är ett vertikalt integrerat företag med en mängd kompetenser, kulturer, kunnande och samlad erfarenhet till sitt förfogande. Royal Greenland erbjuder vildfångade fisk- och skaldjursprodukter från Nordatlanten och Norra ishavet till konsumenter runt om i världen.

Kontakt

Royal Greenland Sweden AB
Hyllie Stationstorg 31
215 32 Malmö

https://www.royalgreenland.com/se/foodservice/
customerservicesweden@royalgreenland.com