Mer ekologiskt på kryddhyllan

Mer ekologiskt på kryddhyllan

Nu lanserar Brakes fler prisvärda kryddor. Sex ekologiska och en konventionell krydda kompletterar Menigos sortiment. Nyheterna är förpackade i greppvänliga 1L-förpackningar och är fyllda med några av det svenska kökets mest använda och klassiska kryddor. Alla kryddor förpackas i Sverige.

Praktisk och FSC-certifierad förpackning! Den nya förpackningen är mindre än den befintliga 2 L förpackningen, vilket gör den enklare att greppa med en hand. Den är smidig att öppna och försluta och har försetts med ett fönster på sidan som gör det enkelt att se vilken krydda som är i förpackningen. Förpackningen är producerad av kartong från ansvarsfulla källor (FSC-certifierade).

Svartpeppar grovmalen Eko.Ekologisk grovmalen svartpeppar till matlagning eller som bordskrydda. Kryddig smak med lätt sting som behåller aromen bäst om den förvaras torrt och mörkt. art.nr: 901128, 450g.

Paprikapulver Eko. Ekologiskt paprikapulver av torkad och mald paprika sätter smak och färg på maträtten. Mild smak som passar utmärkt till marinad, grillat, fisk och skaldjur. art.nr: 901129, 500g.

Oregano Eko. Ekologisk oregano av torkade oreganoblommor och blad. En klassiker till tomat- och osträtter som pizza och pasta. art.nr: 901130, 130g.

Timjan Eko. Ekologisk timjan av aromatiska blad och blommor. En självklar krydda i fonder och grytor, även en klassiker till ärtsoppa, lamm och rostade rotfrukter. art.nr: 901131, 190g.

Grillkrydda Eko. En ekologisk aromatisk kryddblandning med bland annat lök, paprika och kryddor som vitlök och chilipeppar. Passar till mycket. En utmärkt smaksättare i marinader och till grillat. art.nr: 901132, 680g.

Curry Madras Eko. Ekologisk gul curry är en smakrik blandning av ett flertal klassiska indiska kryddor. Smaken blir mer intensiv vid upphettning. Passar utmärkt till traditionell indisk mat som grytor, risrätter och pajer. Vanlig i hela det sydasiatiska köket. art.nr: 901133, 480g.

Taco Kryddmix. En klassisk tacomix med smak av spiskummin, chili, oregano och vitlök. Passar till tex mex tillsammans med färs, kyckling eller grönsaker och som smaksättare i kalla såser. art.nr: 901134, 580g.

Brakes är prisvärda produkter av hög kvalitet. Naturligtvis i storlekar och mängder som underlättar arbetet i det professionella köket, varje dag. Produkterna är noggrant kontrollerade och framtagna av kockar, för kockar. Alla produkter genomgår noggranna kvalitetstester i provkök för att säkerställa att de möter de högt ställda förväntningarna i ett restaurangkök.

Om Menigo Foodservice AB

Menigo levererar mat, utrustning och dryck till dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök - vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern. Menigo ägs av världens ledande foodserviceaktör, Sysco, vilket ger oss tillgång till gedigen erfarenhet och kunskap inom foodservice.

Kontakt

Menigo Foodservice AB
Arenavägen 61, Box 10013
121 26 Stockholm
Tel: 08-722 10 00