Löfbergs nya för allas lika värde

Ett kaffe för alla. Med nya Equality Light Roast tar Löfbergs ställning för alla människors lika värde. För varje sålt paket skänker Löfbergs en krona till Regnbågsfonden.

- Allas lika värde är en självklarhet, och något vi jobbar med på många olika sätt. Samtidigt är det tyvärr något vi ständigt måste påminna varandra om, därför känns det här samarbetet extra värdefullt, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.

Equality Light Roast är en Limited Edition, och för varje sålt paket skänker Löfbergs en krona till Regnbågsfonden som stöd till deras arbete att bidra till en värld där alla människor har samma grundläggande rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller uttryck.

- Att företag som Löfbergs vill och vågar ta ställning betyder mycket. Det gör vårt arbete lättare, och vi är väldigt glada att de är med på tåget, säger Kajsa Bergqvist, ambassadör för Regnbågsfonden.

Tar ställning

De senaste två åren har Löfbergs gjort en omfattande omvärldsanalys för att förstå nya drivkrafter och trender och vad samhälle och konsumenter kommer att förvänta sig av företag och varumärken i framtiden.

- Allt talar för mer syftes- och värderingsdrivna företag som tar ställning och vill förändra världen. En tuff uppgift och inget vi klarar själva, lösningen är att få människor att mötas och jobba mot gemensamma mål. Det är något vi alltid haft inom oss, men som vi kommer bli ännu tydligare med framöver, säger Lars Appelqvist.

Löfbergs har redan fått en hel del uppmärksamhet kring sitt arbete. I intervjuserien Frågan lyftes ämnen som jämlikhet, sexuella trakasserier, rasism och psykisk ohälsa, och tillsammans med Färjestad BK arrangerades en killmiddag med fokus på den giftiga maskuliniteten.

***

Löfbergs Equality Light Roast

Ett ljusrostat, lent bryggkaffe med toner av mjölkchoklad, mandel och mogen frukt. Bönorna kommer från Rainforest Alliance-certifierade odlingar i Latinamerika och Östafrika. För varje sålt paket skänker Löfbergs en krona till Regnbågsfonden.

Regnbågsfonden

En stiftelse med ändamål att finansiellt hjälpa HBTQ-organisationer i hela världen, liksom enskilda personer, företrädesvis i länder där regnbågspersoner förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Lotta Hallström

Key Account Manager
054-300 04 36
Skicka e-post

Om Löfbergs Lila AB

Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Coffee Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo.

Kontakt

Löfbergs Lila AB
Box 1501
651 21 Karlstad
Tel: 054-14 01 00