Löfbergs blir delägare i Humm Europe

Nyhet bild

Nu är det klart att Löfbergs blir delägare i Humm Europe. Det familjeägda kafferosteriet köper en minoritetspost i det Gävle-baserade företaget som producerar och säljer Humm Kombucha, ett av de ledande varumärkena på marknaden.

Nu är det klart att Löfbergs blir delägare i Humm Europe. Det familjeägda kafferosteriet köper en minoritetspost i det Gävle-baserade företaget som producerar och säljer Humm Kombucha, ett av de ledande varumärkena på marknaden.


- Ett spännande bolag med goda förutsättningar att växa till något riktigt stort. Vi ser fram emot att vara med på resan. Investeringen är ett led i vår satsning att nå nya konsumenter med fokus på välmående och hälsa, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs.


- Det känns väldigt positivt att vi fördjupar relationen till Löfbergs. Det är en etablerad aktör som delar våra värderingar. Löfbergs tillför kompetens som stärker oss och vårt erbjudande, och som gör att vi har ännu bättre möjligheter att fortsätta vinna mark, säger Patrick Caraffa, vd på Humm Europe.


Humm Kombucha grundades i USA 2009. Humm Europe AB byggde hösten 2017 en ny, modern produktionsanläggning i Gävle. Här tillverkas ekologisk Kombucha, ett fermenterat te fyllt med vitaminer, organiska syror och nyttiga bakterier som balanserar kroppen, för den svenska och europeiska marknaden.


Stort intresse

Löfbergs har varit säljpartner till Humm Europe sedan 2018. Till en början gällde uppdraget svensk dagligvaruhandel, nyligen utökades uppdraget att även omfatta Out of Home-marknaden, det vill säga hotell, restauranger och kaféer.


På sikt kan samarbetet utökas till andra områden och marknader i Europa, säger Lars Appelqvist. Intresset är stort, vilket bland annat förklaras av en stark hälsotrend. Många ser Kombucha som ett schysst alternativ till energidryck, läsk och juice, men även ett bra alternativ som alkoholfri måltidsdryck.


Växer organisk och genom förvärv

För Löfbergs är investeringen en del i storsatsningen på det snabbväxande Ready To-segmentet. 2018 bildade Löfbergs ett nytt affärsområde med fokus på On the go-produkter. Planen är att växa både organiskt och genom förvärv.


- Humm kombucha kompletterar vårt sortiment av kalla drycker som ICE Coffee, Cold Brew och Caffein Water. I januari 2018 förvärvade vi dessutom SuperBonobo med ett sortiment av rawbars och andra naturliga, ekologiska mellanmål och snacks, säger Lars Appelqvist.

Publicerad av: Anders Thorén

Kontaktpersoner

  • Kontaktperson Lotta Hallström Key Account Manager 054-300 04 36

Om Löfbergs Lila AB

Kafferosteriet Löfbergs är ett familjeföretag grundat 1906. Idag är vi 350 kaffeälskare som är verksamma i norra Europa och Kanada, och som delar passionen för smak, trender och hållbarhet. Vi omsätter 1,9 miljarder kronor och är en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs är en del av Löfbergs Coffee Group som även äger varumärkena Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs och SuperBonobo.

Löfbergs Lila AB

Kontakt

Löfbergs Lila AB
Box 1501
651 21 Karlstad

http://www.lofbergs.se
info@lofbergs.se