Frisk Mat lanserar fråge-boten Mats Frisk som stöd till offentliga måltidsverksamheter

Frisk Mat lanserar fråge-boten Mats Frisk som stöd till offentliga måltidsverksamheter

Föreningen Frisk Mat tar ännu ett steg i sitt arbete med att främja hälsosamma och hållbara matvanor genom att lansera sin senaste tjänst: Mats Frisk, en AI-chatbot som är skräddarsydd för att stötta offentliga måltidsverksamheter med faktabaserade argument och tips.

Mats Frisk är en digital resurs som är utformad för att stödja alla som arbetar med offentlig mat, från skolmatsalar till sjukvård och äldreomsorg, med faktabaserade svar och råd. Den här AI-chatboten är ett verktyg som syftar till att ge medlemmarna korrekt och aktuell information baserad på faktainnehållet hos Livsmedelsverkets och Frisk Mat.

– Jag erbjuder pålitlig och vetenskapligt baserad information direkt vid fingertopparna, meddelar Mats Frisk själv när vi skriver till honom. Allt mitt underlag kommer från Livsmedelsverket och innehållet på friskmat.se, för att tillhandahålla ett digitalt hjälpmedel som enbart hämtar sin kunskap från aktuella och vetenskapligt stödda källor. Mitt mål är att främja hälsosamma matvanor och hållbar livsmedelshantering i landet.  

Med en ökande medvetenhet om vikten av hälsosam mat och hållbar matproduktion står många kockar och kostorganisationer inför utmaningen att möta en kritisk omgivning. Det kan vara kräsna barn, kritiska anhöriga, eller politiker som kanske inte fullt ut förstår matens roll i hållbar utveckling. Mats Frisk är utformad för att vara ett stöd i dessa situationer, och erbjuder faktabaserade argument och vägledning för att hjälpa till att övertyga och informera.

Men Mats Frisk är mer än bara en AI-chatbot - han representerar en ny era av stöd för offentlig måltidsverksamhet. Genom att tillhandahålla omedelbar och snabb tillgång till pålitlig information och expertis hoppas Frisk Mat att Mats Frisk kommer att bli ett ovärderligt verktyg för alla som strävar efter att skapa en bättre offentlig matmiljö.

– Frisk Mat är glada över att kunna erbjuda Mats Frisk till våra medlemmar och alla som arbetar inom offentlig måltidsverksamhet, säger Anna Lindelöw Mannheimer, ordförande i föreningen. Vi hoppas att den här innovativa lösningen kommer att göra skillnad genom att stötta och vägleda alla som strävar efter att skapa en mer hälsosam och hållbar matkultur i offentlig sektor.

Mats Frisk är helt kostnadsfri och nu tillgänglig för alla medlemmar på friskmat.se.

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Lindelöw Mannheimer

styrelseordförande Frisk Mat

Tel:           070 305 1516

E-post:    anna.lm@friskmat.se

Kontaktpersoner

Kontaktperson

Anna Lindelöw Mannheimer

Initiativtagare / ordförande
Skicka e-post
Kontaktperson

Catharina Schött

Projektledare
Skicka e-post
Kontaktperson

Frida Bosma

Operativt ansvarig & PR
Skicka e-post
Kontaktperson

Lina Jiremark

redaktör
Skicka e-post

Om Frisk Mat

Vi är en ideell förening vars hjärtan klappar för att den skattefinansierade maten i skola, vård och omsorg ska användas som folkbildningsinsats och att barn och unga, sjuka och äldre i Sverige ska serveras näringsrik, god och hållbar mat med en side order av pedagogik.

Kontakt

Frisk Mat