Julens "must have" dessertost

Blå Kornblomst är en ekologisk blåmögelost av ”Gorgonzolatyp”. Konsistensen är härligt krämig och smaken är mild, fyllig och aromatisk.

I den lilla byn Gedsted på Himmerland ligger Gedsted Mejeri som är 100% ekologiskt och specialiserat på tillverkning av ekologisk blåmögelost. På mejeriet finns en stor samlad kunskap och mycket lång erfarenhet vilket i högsta grad präglar ostarna som tillverkas här.

För att uppnå den rätta smaken och konsistensen är det nödvändigt att styra processen minutiöst. Detta måste ske med känsla och mänsklig hand, därför framställs ostarna i öppna ostkar så att ostmästaren kan följa processen. Resultatet är ostar av gastronomisk kvalitet!

Blå Kornblomst original ekologisk

Blå Kornblomst

THISE

Blå Kornblomst original ekologisk

Art.nr: 46310

GTIN: 02386574000003

Blå Kornblomst är en ekologisk blåmögelost av ”Gorgonzolatyp”. Konsistensen är härligt krämig och smaken är mild, fyllig och aromatisk. Färgen är vit till gulaktig och små oregelbundna hål förekommer i snittytan. Osten har naturskorpa och små rödbruna pigmenteringar visar att osten nått sin fulla ...

Om B&P Handelskompagni AB

B&P Handelskompagni är ett privatägt livsmedelsföretag som grundades 1997. Redan från start fanns en vision att i god samarbetsanda med de bästa tillverkarna inom sin nisch, producera och saluföra ekologiska och tillsatsfria livsmedel till den svenska marknaden. Trots skepsis från omgivningen om ekologins ” vara eller inte vara ” fanns det aldrig några tveksamheter att driva affärsidén vidare. Tiden den går. Idag är det mer än tjugofem år senare och vår vardag ser helt annorlunda ut. Människor är medvetna om vad de stoppar i sig och ekologi har inte längre ett nostalgiskt skimmer över sig. Numera är det en självklarhet att det ska finnas ekologiska och tillsatsfria livsmedel att tillgå. B&P Handelskompagni är glada över att ha varit med och bidragit till att marknaden ser ut så idag och att vi med stor samlad kunskap och erfarenhet är en bättre partner att förse den svenska marknaden med goda livsmedel.

Kontakt

B&P Handelskompagni AB
Vitsandsvägen 76
685 34 Torsby