Säg hej till The Vegetarian Butcher!

Nyhet bild

Stifta bekantskap med slaktaren som bytte ut kött mot grönsaker

Bara en enda köttfri dag i veckan kan göra stor skillnad för naturen, miljön, den biologiska mångfalden och klimatet. Men innebär det att vi måste ersätta köttet med rödbetsbiffar och falaffel?

Nej, inte om du frågar köttentusiasten nedan. Han heter Jaap Korteweg och är världens första vegetariska slaktare.


Jaap, som tillhör den nionde generationen i en familj med rötter i traditionell boskapsuppfödning, fattade ett något otippat beslut. Han valde att lämna ett liv med kött bakom sig för att i stället börja jobba med grönsaker. Problemet var bara att han saknade köttets smak och konsistens. Faktum är att det var något han saknade så mycket att han gjorde det till sin livsuppgift att hitta ett fullgott vegetariskt alternativ. Efter tre års arbete lyckades Jaap och hans medarbetare utveckla en produkt med en unik smak och textur och med ett tuggmotstånd som är så bra att det får till och med köttentusiaster att älska vegetarisk mat.


The Vegetarian Butchers gröna recept är inte till för dig som inte tycker om smaken av kött. De är till för dig som älskar kött.


Smaklig spis!

Publicerad av: Camilla Kindmo

Kontaktpersoner

  • Kontaktperson Camilla Kindmo Sales & Marketing Coordinator +46 729 945 100

Om Unilever Food Solutions Sverige

Vi kan storköks- och restaurangmarknaden. Vi har arbetat med mat sedan 1880-talet och drivit några av världens främsta varumärken: Knorr, Hellmann's, Lipton och många fler. Vi samarbetar med företag av alla storlekar, från fristående restauranger till hotellkedjor och kontrakterade kök i 74 länder. Så vi förstår den viktiga balansen mellan att imponera på gästen och att tjäna pengar. Mat är viktigt för oss. Det är därför du kan lita på att vi hjälper dig att göra dina mest krävande gäster nöjda.

Unilever Food Solutions Sverige

Kontakt

Unilever Food Solutions Sverige
Postboks 706
DK-2770 Kastrup

http://www.unileverfoodsolutions.se
info@unileverfoodsolutions.se