Ny smartare ståpåse till våra tomatprodukter

Nyhet bild

Tage Lindblom var tidigt ute med att ta fram påsar för tomatprodukter istället för konserver, och nu är det dags att ta nästa steg för en mer hållbar produkt. Vi har vidareutvecklat vår populära ståpåse och förbättrat den på ett flertal punkter med fokus på hållbarhet, kvalitet och ergonomi. De första påsarna kommer ut på marknaden under december och sedan konverteras alla våra ståpåsar till den nya påsen vartefter de tar slut.

Minskad miljöpåverkan och bättre kvalitet

Den nya påsen möjliggör en bättre produktionsprocess i fabriken. Detta innebär att vi sparar energi och vatten vilket i slutändan ger en minskad miljöpåverkan.

Med den nya påsen går det snabbare att kyla ner produkten vilket också ger en bättre kvalitet på våra tomatprodukter.


Mindre plast – bättre för miljön

Den nya påsen använder mindre material utan att göra avkall på kvalitet eller matsäkerhet. Mindre plast – bättre för miljön.


Starkare påse

Vår gamla ståpåse bestod av tre delar som svetsades ihop. Svetsarna är den känsligaste delen av själva påsen. Då den nya påsen består av två delar istället för tre, får vi färre svetsar och därmed en bättre konstruktion.


Enklare att stapla, färre transporter

Påsen är mer formbar och tar mindre plats vilket gör att den är enklare att transportera än vår tidigare ståpåse. Detta gör att vi kan packa och därmed transportera produkten mer effektivt, och minska andelen transporter. En annan fördel är att den enkelt kan staplas. Bra för både miljön och utrymmet i skafferiet.


Ergonomi

Vi har också vidareutvecklat vår nya påse ergonomiskt. Vi har gett den ett extra grepp som gör den enklare att hantera när du lagar mat.


Vi är stolta över att våra produkter serveras i alla typer av kök, från finkrogen till förskolan. Även om vi funnits i snart 100 år så är vi snabba med att förse den svenska Foodservicemarknaden med lösningar och kvalitetsprodukter.

Vårt fokus är att tänka på dig som arbetar professionellt med mat. Det kan vara att lansera efterfrågade råvaror men det kan likaväl vara att lösa ett problem eller tillgodose ett behov genom produktutveckling. Som att snabba upp tråkiga eller bökiga arbetsmoment i köksarbetet, förbättra ergonomi, minska svinn eller att underlätta återvinning av material. När vi tittar på nya artiklar att erbjuda marknaden så tittar vi mycket på just förpackningar.

Publicerad av: Tage Lindblom

Kontaktpersoner

  • Kontaktperson Charlotta Sjöström Hållbarhets- & Kvalitetssäkringsansvarig 08-564 705 10
  • Kontaktperson Susanne Granström Marknadsansvarig 070 257 04 20

Om AB Tage Lindblom

Vi förser svensk storköksmarknad och livsmedelsindustri med ett brett sortiment av livsmedel i smarta förpackningar, speciellt anpassade för dig som arbetar professionellt med mat. Våra huvudområden är ekologiska produkter, kolonialvaror samt ost & mejeriprodukter. Våra produkter hittar du hos de flesta av landets restaurang- och storköksgrossister. Vi har arbetat med livsmedel i snart 100 år. Det gör vi med stort engagemang och passion eftersom vi på Tage Lindblom helt enkelt älskar det vi gör. Vi är mycket stolta över att våra produkter serveras på skolor, förskolor, äldreboenden, lunchrestauranger, pizzerior, hotell, caféer och restauranger runt om i Sverige varje dag. Vi är stolta över att representera flera av marknadens mest välkända varumärken. Det gör vi för att våra kunder ska kunna känna sig trygga med att de får den kvalitet de vill ha när de väljer en produkt från oss. Vi arbetar ständigt med att upprätthålla en hög och jämn kvalitet på hela vårt sortiment. Vi har en rikstäckande säljkår, så vi finns alltid nära dig. Tveka inte att ta kontakt med oss så berättar vi mer.

AB Tage Lindblom

Kontakt

AB Tage Lindblom
Ynglingavägen 1
177 57 Järfälla

http://www.tagelindblom.se
info@tagelindblom.se