Senaste artiklarna

Alla artiklar

Hållbarhet, kvalitet och socialt ansvar

 • Hållbarhet

  Finax målsättning är att kombinera affärsverksamhet med ett socialt och miljömässigt ansvar för våra medmänniskor och vår omvärld. Vi arbetar kompromisslöst för vår hälsa, vår vackra planet, våra medmänniskor och framtida generationer, vårt företag och våra smaklökar. Det innebär ständig Re:generation som för oss betyder att alltid utmana nuläget och oss själva samt konkurrenterna på alla områden för att bidra till en hälsosam värld för framtida generationer där våra företag skapar hållbara värden. Med hjälp av vår uppförandekod förtydligas vår inställning och våra åtaganden mot vår egen personal, våra leverantörer, våra partners och vår omvärld. Vi arbetar aktivt enligt denna kod och förväntar oss detsamma från våra leverantörer.

 • Kvalitet

  Finax som grundades 1973 av bröderna Leif och Rolf Abdon, har från första dagen drivits av passionen för mat och stor nyfikenhet när det gäller att utveckla nya, spännande produkter. Det som en gång startade med tillverkning av mjöl, har idag vuxit till ett företag som också har müsli, bröd, skorpor, brödmixer och ett brett glutenfritt sortiment – alltid tillverkat utifrån vad Rolf Abdon en gång slog fast: ”Vi tillverkar bara sådant som vi själva skulle vilja ge till våra barn.” Det är en enkel filosofi som är lätt att förstå och tycka om – men också kräver ett tålmodigt och målinriktat arbete från vår sida. Det ska vara kvalitet i allt vi gör, i valet av råvaror, tillverkning och utveckling. Och det har givit Finax trogna konsumenter i hela Norden.

 • Socialt ansvar

  Finax uppförandekod är den viktiga kärnan som innehåller alla nödvändiga riktlinjer för företagets agerande med utgångspunkt i dess sociala, etiska och miljömässiga åtaganden. Uppförandekoden baseras på internationellt vedertagna initiativ och standarder såsom FN:s Global Compact, FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, FN:s konventioner om barns rättigheter och avskaffande av all slags diskriminering mot kvinnor, OECD:s riktlinjer för multinationella företag samt ILO:s konventioner.

Kontaktpersoner

 • Kontaktperson Mathias Stendahl Affärsområdeschef Bröd 0761809263
 • Kontaktperson Anders Tegsell Affärsområdeschef Cerealier 0703490235

Om Abdon Food AB

1973 bygger bröderna Leif och Rolf Abdon en av världens första helautomatiska kvarnar på den skånska slätten, utanför hemstaden Helsingborg. Mjölet säljs först till industrier och bagerier, men snart expanderar verksamheten även till dagligvaruhandeln. Under en resa i Schweiz 1978 föds tanken på en svensk müsli. På de schweiziska hotellen serveras müsli till frukost och bröderna Abdon ser möjligheten att introducera müsliblandningar även i Sverige. Året efter lanseras Sunt & Gott, den första svenska müslin. Sunt & Gott blir en omedelbar succé och är fortfarande en av de mest sålda müslin i Sverige. 1983 börjar Finax utveckla och sälja glutenfria produkter. Här påbörjas det arbete som längre fram resulterar i att glutenfria produkter går från att vara ett smalt, medicinskt profilerat sortiment på apotek till ett brett sortiment i livsmedelsbutiker.

Abdon Food AB

Kontakt

Abdon Food AB
Box 15023
250 15 Helsingborg

http://www.finax.se
info@finax.se