Senaste artiklarna

Alla artiklar

Hållbarhet, kvalitet och socialt ansvar

  • Hållbarhet

    Hos 3N Produkter är miljöhänsyn en central del av verksamheten. Det finns ett långtgående samarbete med återvinningsindustrin. Restavfall från produktionen blir exempelvis djurfoder eller används till framställning av biogas och biogas används för uppvärmning av produktionsanläggningen i Helsingborg. El kommer ifrån vattenkraft. FSSC 22000 är en ISO-standard för kvalitetsledning inom livsmedelsindustrin. Genom att arbeta enligt denna standard säkerställer vi att produkterna är säkra. Vår anläggning 3N Produkter är certifierade enligt denna standard. Avikos anläggningar i Holland är certifierade enligt BRC och IFS som är likvärdiga standarder. Läs mer

  • Kvalitet

    RIP Riktlinjer för hygien-, miljö- och kvalitetsarbete i potatispackerier. RIP säkerställer att vårt potatispackeri levererar säkra produkter och jobbar aktivt med ett kvalitetsledningssystem. Skal-man/Farmaren är RIP-certifierade enligt denna standard. FSSC 22000 FSSC 22000 är en ISO-standard för kvalitetsledning inom livsmedelsindustrin. Genom att arbeta enligt denna standard säkerställer vi att produkterna är säkra. Vår anläggning 3N Produkter är certifierad enligt denna standard. Aviko-anläggningarna i Holland är certifierade enligt BRC och IFS som är likvärdiga standarder. Ekologiskt Ekologiska produkter är producerade enligt EU-direktiven för Ekologisk produktion och förädling. 3N Produkter och Skal-man/Farmaren är certifierade för ekologisk produktion. KRAV-certifiering KRAV-märket visar att produkterna är producerade på ekologisk grund med extra höga krav på hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. 3N Produkter och Skal-man/Farmaren är certifierade för att producera KRAV-märkta produkter.

Aviko Norden på Youtube

Fler videoklipp

Kontaktpersoner

Om Aviko Norden

Aviko Norden är Skandinaviens ledande leverantör av potatis och rotfrukter - direkt från jorden eller förädlade med smak och finess. Med högsta produktkvalitet och säker hygienkontroll levererar vi råvarorna till storkök och dagligvaruhandel. Vi erbjuder allt från potatis med skal på till behandlad och tillagad potatis i alla former - från skivad/tärnad rå potatis till gratänger, matiga potatisbakelser och kroketter. Pommes frites finns både med och utan skal, färska och frysta. Dessutom ett stort sortiment ekologiska och KRAV-märkta produkter. Aviko Norden är ett samlingsnamn för leverantörerna och varumärkena 3N Produkter och Skal-mans Potatis i Helsingborg, Skal-mans Potatis i Laholm samt Smålands Rotfrukter i Jönköping. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder Sveriges bredaste sortiment av potatis, lök och rotfrukter. Vi samarbetar med ledande odlare och leverantörer från främst Sydsverige och Danmark. Under varumärket Aviko finns dessutom ett fryst sortiment som innefattar allt från pommes frites till potatisbakelser och aptitretare. Aviko Norden ingår i den holländska koncernen Aviko, grundad år 1962. Mer än 2 miljoner ton potatis bearbetas årligen och företagets produkter går på export till mer än 110 länder. Med 2000 anställda och en omsättning på € 730 miljoner, är Aviko en av världens ledande potatisförädlare.

Aviko Norden

Kontakt

Aviko Norden
Knut Påls Väg 19
256 69 Helsingborg

http://www.avikonorden.se/
info@avikonorden.se